Nav ne mazāko šaubu, ka iepazīšanās tiešsaistē ir šeit uz palikšanu. Tas neapšaubāmi ir lielisks, ērts un jautrs veids, kā veicināt jaunas pazīšanās, pat neizejot no mājas. Taču, vai esi simtprocentīgi pārliecināts, ka, meklējot partneri plašajās interneta dzīlēs, pratīsi atvairīt potenciālos kandidātus ar ne tiem labākajiem nodomiem? Ieskaties 5 būtiskos drošības noteikumos, kuri jāievēro, lai Tava tiešsaistes iepazīšanās pieredze neizvērstos patiesi baisā murgā.

on

Maksimāli izvairies no neīstiem iepazīšanās profiliem

Uzsākot iepazīšanos tiešsaistē, nereti nākas saskarties ar tā saucamajiem "feikiem" jeb cilvēkiem, kas reālajā dzīvē nebūt nav tās personas, par kurām izliekas, piereģistrējoties tiešsaistes iepazīšanās vietnēs. Šo personu nodomi var būt visai neizdibināmi, sākot ar dažāda veida privātās informācijas izvilināšanu un beidzot ar cenšanos izveidot noturīgas virtuālās attiecības, kas, protams,  galu galā rezultējas ar smagu vilšanos. 
Lai izvairītos no šāda veida sekām un nokļūšanas upura lomā, centies neuzsākt sarunu ar lietotājiem, kuru profilos nav redzama nedz profila bilde, nedz ticama informācija attiecībā uz personas nodarbošanos, interesēm un/vai iepazīšanās nodomiem.

Ignorē aizdomīgus lūgumus

Vai, piereģistrējoties iepazīšanās portālā,  esi saskāries ar interesantiem, neordināriem un pat aizdomīgiem potenciālo pielūdzēju lūgumiem? Šāda veida komunikācijas pielietošana iepazīšanās portālos nav retums un var izvērsties veselā krāpniecības shēmā. Tāpēc, ja saskaries ar pieprasījumiem, kas saistīti ar finansiālās palīdzības lūgšanu, vēlmi saņemt privātus un atkailināta rakstura materiālus vai citām aizdomīgām darbībām, nekavējoties bloķē konkrēto lietotāju un ziņo par personas darbībām iepazīšanās portāla administrācijai.

6y

Rūpīgi izpēti sarakstes biedra uzvedību citos sociālajos tīklos

Nav noslēpums, ka pirmais iespaids iepazīšanās portālu kontekstā nereti mēdz būt maldīgs. Pirms sāc sevi noskaņot pirmajai tikšanās reizei ar izredzēto randiņu biedru, izbrīvē nedaudz laika, lai veiktu nelielu personības pārbaudi. Kā to izdarīt? Iespēju robežās izpēti potenciālā partnera uzvedību, ierakstus, fotogrāfijas un komentārus kādā no populārākajiem soctīkliem (Facebook, Instagram, Twitter). Tas Tev sniegs absolūtu pārliecību, ka konkrētais cilvēks ir patiess un necenšas izlikties, vai nomaskēt savas rakstura iezīmes, lai veicinātu sekmīga iepazīšanās procesa norisi.

Nepiekrīti tā sauktajiem "aklajiem" randiņiem

Viena no visbiežāk pieļautajām kļūdām, dibinot kontaktus iepazīšanās vietnēs, ir piekrišana doties tā dēvētajos "aklajos" randiņos. Šāda rīcība var rezultēties ar dažnedažādām sekām - var izrādīties, ka Tavs sarakstes biedrs nemaz nav tas, par ko uzdodas, vai arī reālajā dzīvē piekopj pavisam savādākus uzvedības principus.
Šo problēmu iespējams risināt itin vienkāršā veidā, proti, pirms lem par labu randiņam ārpus virtuālās pasaules rāmjiem, aicini sarakstes biedru uz sarunu video zvana formātā. Šādā veidā Tu ne tikai pārliecināsies par potenciālā partnera identitāti, bet arīdzan gūsi vērā ņemamu apstiprinājumu par personas īstajiem iepazīšanās nodomiem. 

,jkh

Nogaidi pirms dalies ar īpaši personīgām detaļām

Visbeidzot esam nonākuši līdz, iespējams, būtiskākajam drošības noteikumam, kas jāievēro, iepazīstoties tīmeklī, proti, vienmēr nogaidi pirms dalies ar īpaši privātām personīgas dzīves detaļām to skaitā telefona numuru, dzīvesvietas adresi un darba vietas lokāciju. Tiešsaistes iepazīšanās ekspertu skatījumā, visdrošākais laiks, kad dalīties ar šāda veida informāciju, ir apmēram pusotru nedēļu pēc regulāras, pilnīgas un patīkamā atmosfērā aizvadītas virtuālās sarakstes.

Atceries, ka Tava drošība vienmēr ir un būs pirmajā vietā, tāpēc, pirms straujas ieniršanas "online" iepazīšanās vidē, vēlreiz izvērtē savu iepazīšanās taktiku un esi maksimāli piesardzīgs.

lkh

 
Tava Otrapuse.lv